|
| Author |
Message |
|
SickBoy Forum member

Age: 34 Gender:  Joined: 26 May 2003 Posts: 1539 Location: Split, grad bez metal glazbenika
Status: Offline
|
|
| Back to top |
|
|
ELD Forum member

|
Posted: Sun Apr 04, 2004 1:13 Post subject: |
|
|
Odlican bend....novija faza mi bas ne sjeda,ali staro je savrseno.
Eh....true belief....jedna od najsavrsenijih pjesama ikad... Icon mi je fenomenalan i najbolji mi je cak....
Poseban bend....
|
_________________ Upon us all a little rain must fall..... just a little rain |
|
| Back to top |
|
|
Morphia Forum member

Gender:  Joined: 17 Dec 2003 Posts: 44 Location: Na soncni strani Alp ;)
|
Posted: Wed Apr 07, 2004 2:02 Post subject: |
|
|
Jedan od prvih bandova koje sam pocela slusati, ali nakon Draconian times svaki album je bio samo razocaranje. Ne svidja mi se to sto rade sad, nije to vise onaj band. Najbolji albumi su Shades of god i Icon.
|
_________________ Most people wouldn't know music if it came up and bit them on the ass. |
|
| Back to top |
|
|
SickBoy Forum member

Age: 34 Gender:  Joined: 26 May 2003 Posts: 1539 Location: Split, grad bez metal glazbenika
|
|
| Back to top |
|
|
Morphia Forum member

Gender:  Joined: 17 Dec 2003 Posts: 44 Location: Na soncni strani Alp ;)
|
Posted: Wed Apr 07, 2004 14:19 Post subject: |
|
|
Shades je prvi njihov album koji sam cula, odusevila se s njim i feeling je ostao 
|
_________________ Most people wouldn't know music if it came up and bit them on the ass. |
|
| Back to top |
|
|
Immortal Forum member

Age: 26 Gender:  Joined: 03 Sep 2003 Posts: 236 Location: Goni se u kurac
|
Posted: Wed Apr 07, 2004 21:48 Post subject: |
|
|
SickBoy wrote: | Morphia wrote: Najbolji albumi su Shades of god i Icon. |
Jebate, koliko ekipe voli taj Shades, ja ga nikad nisam mogao svarit tako... |
pa taj album je jako dobar, nevidim ?ta ti se na njemu nema ?ta svi?at??
________
extreme q vaporizer
Last edited by Immortal on Fri Feb 04, 2011 18:35; edited 1 time in total |
|
|
| Back to top |
|
|
Leta Forum member

|
Posted: Thu Apr 08, 2004 20:38 Post subject: |
|
|
SickBoy wrote: | Morphia wrote: Najbolji albumi su Shades of god i Icon. |
Jebate, koliko ekipe voli taj Shades, ja ga nikad nisam mogao svarit tako...
Ono šta mi je na njemu dobro (Mortals, Sadness, As I Die itd) mi je pregenijalno, ali ostalo mi je baš tlaka.
Bolji mi je grezuljski Gothic sto puta... |
upravo tako
te tri su daleko nadjačale cili album
|
_________________ htp |
|
| Back to top |
|
|
Klukas Forum member

Age: 33 Gender:  Joined: 22 Jun 2003 Posts: 298 Location: Rijeka
|
Posted: Fri Apr 09, 2004 8:24 Post subject: Re: paradise lost |
|
|
| KOSJEN wrote: NIJE TO JEBENI GOTHIC METAAAAAAAL..... |
Slazem se...
Inace, jedan od drazih bendova. Svidja mi se sve, osim sto zadnja 2 nisam previse slusao ali mi se cine ok. A koji mi je najbolji, tesko je reci. Mozda Icon.
Sto se tice te njihove promjene stila, meni lezi. Bolje je nego da se ponavljaju k'o MDB.
Sjecam se kad je izasao One Second, pa je na Metalli bila promocija albuma,interview a na kraju i spot Say Just Words. Pricali su o nekakvim promjenama i nisam to ozbilno shvacao dok nisu pustili spot. Bio sam sokiran i razocaran i svasta. Drugi dan sam gledao reprizu da se uvjerim jel to moguce, medjutim, stvar mi se odmah (heh, znaci iz drugog pokusaja) svidjela. Bio sam zbunjen, al eto, nabavio se album i uzivalo.
|
_________________ ...behold how the blind lead each other... |
|
| Back to top |
|
|
Guest
|
Posted: Fri Apr 09, 2004 9:26 Post subject: |
|
|
Da, u zadnje vrijeme imaju neku svoju briju... Meni se sviđa
Možda to više nije ono što je bilo, možda nije metal.
Ali kaj se sad svi pozivaju na to? Mene osobno boli kita hoće li se nekom svidjet novi PL.
No, poanta nije u tome.
Poanta je u činjenici da će velika većina ljudi (kod nas) odjebati ine albume iz čistog razloga što to nije metal, unatoč činjenici da im se sviđa.
Spomenut ću i Metallicu, reda radi. ( 27.06. )
|
|
|
| Back to top |
|
|
Miljenko. Forum member

Age: 16 Gender:  Joined: 10 Mar 2003 Posts: 3770 Location: NA TESTU INTELIGENCIJE
|
Posted: Fri Apr 09, 2004 9:45 Post subject: Re: paradise lost |
|
|
| KOSJEN wrote: Sjetih se jednog dynama, headlineri su bili Paradise lost (draconian times), Tiamat (Wildhoney), My dying bride (the angel and the dark river), sva tri u istoj večeri |
uaaahhhh
sva tri benda genijalna
paradise lost su mi genijalci, premda još uvijek nisam nabavio sve od njih, fali mi najhvaljeniji icon mislim
a jeli neko slušao prvi album??...demo, paradise lost (ne lost paradise, nego paradise lost)
vrlo lagani albumčić i prilično dobar za opuštanje
a kaj se tiče onog engleska/skandinavska scena.....nije ni engleska baš puno bolja u zadnje vrijeme....cof, pl i mdb su fkurcu totalka na zadnjim izdanjima, a tu su i maideni koji također nejdu baš u nekom smjeru
|
|
| Back to top |
|
|
Pavao Forum member

Gender:  Joined: 17 Jan 2004 Posts: 2927 Location: North Lorien,Middle-Earth.
|
Posted: Fri Apr 09, 2004 9:50 Post subject: Re: paradise lost |
|
|
| KOSJEN wrote: NIJE TO JEBENI GOTHIC METAAAAAAAL.....
Lost paradise- dosta dobar doom death, slaba produkcija i snimljen više ko demo no lp
Gothic- solidan album oprva upotreba goth elememata u metalu takve vrste
Shades of god--e tu počinje priča, fenomenalan, vrhunski , genijalan DOOM JEBENI METAL..
ICON-- jedan od 10 majvećih albuma u metalu zasigurno, doom remek djelo, jeben jeben 100% čistokrvni metal, promjena u vokalnom stilu nabolje.
Draconian times-jebeno remek djelo modernog progresivnog dooma. Toliko dobar album da me strah i pomisliti na to.
One second - odličan modern metal album, vrhunska produkcija, vrhunski aranžmani...
Tu je kraj svega...
Meni jedan od top 3 najvećih od najvećih... |
Osobno sam stari fan Paradise Losta(od 1993.) i ne slažem se sa konstatacijom da stari fanovi ne vole One second ili Host.
To su krive insinuacuje,a koje su većinom pokrenuli oni ljudi koji su dosta kasno počeli slušat P.L.,a da bi sebe prikazali kao "jako odanim" fanovima "kultnog benda".
Sve analize su pokazale da stari fanovi jako vole oba ova albuma,što mogu posvjedočit i neki moji prijatelji odavno zaljubljenici u njihovu glazbu.
Samo onaj tko nije shvatio"Icon" ili osnovni smisao albuma iz doom faze..ne može nikada shvatiti ni Host ni One second.Riječ je o potpuno istom izričaju!
Believe in nothing je također sjajan album sa prekrasnim pjesmama,dok je Symbol of life također sjajan,iako će zlobnici reći da "Isolate" previše asocira na Sisterse.
|
_________________ Oh ,Jesus,with your love,I´ĺl never be a lonely spirit! |
|
| Back to top |
|
|
muflon Guest
|
Posted: Fri Apr 09, 2004 10:33 Post subject: |
|
|
Slusam PL odavno, ali vise volim nove albume. Vise su pitki, i svjezi. Host je fenomenalan album sa FENOMENALNOM produkcijom (jao,boli glava)., Believe in nothing je depresivan,savrsen,lagan , Symbol of life je kombinacija navedenog. Uglavnom, --ZAKON--. Zasto bi morao biti Icon najbolji album? Pih..
|
|
|
| Back to top |
|
|
KOSJEN Forum member
Age: 34 Gender:  Joined: 27 Sep 2003 Posts: 276 Location: NA AVATARU...
|
Posted: Sat Apr 10, 2004 19:55 Post subject: Re: paradise lost |
|
|
Pavao wrote: | KOSJEN wrote: NIJE TO JEBENI GOTHIC METAAAAAAAL.....
Lost paradise- dosta dobar doom death, slaba produkcija i snimljen više ko demo no lp
Gothic- solidan album oprva upotreba goth elememata u metalu takve vrste
Shades of god--e tu počinje priča, fenomenalan, vrhunski , genijalan DOOM JEBENI METAL..
ICON-- jedan od 10 majvećih albuma u metalu zasigurno, doom remek djelo, jeben jeben 100% čistokrvni metal, promjena u vokalnom stilu nabolje.
Draconian times-jebeno remek djelo modernog progresivnog dooma. Toliko dobar album da me strah i pomisliti na to.
One second - odličan modern metal album, vrhunska produkcija, vrhunski aranžmani...
Tu je kraj svega...
Meni jedan od top 3 najvećih od najvećih... |
Osobno sam stari fan Paradise Losta(od 1993.) i ne slažem se sa konstatacijom da stari fanovi ne vole One second ili Host.
To su krive insinuacuje,a koje su većinom pokrenuli oni ljudi koji su dosta kasno počeli slušat P.L.,a da bi sebe prikazali kao "jako odanim" fanovima "kultnog benda".
Sve analize su pokazale da stari fanovi jako vole oba ova albuma,što mogu posvjedočit i neki moji prijatelji odavno zaljubljenici u njihovu glazbu.
Samo onaj tko nije shvatio"Icon" ili osnovni smisao albuma iz doom faze..ne može nikada shvatiti ni Host ni One second.Riječ je o potpuno istom izričaju!
Believe in nothing je također sjajan album sa prekrasnim pjesmama,dok je Symbol of life također sjajan,iako će zlobnici reći da "Isolate" previše asocira na Sisterse. |
Slušam PL od 93 takodjer. i to fanatično, znači medju top 10 band.
Evo danas sam odvrtio draconian 3 puta..
Believe nisam čuo cijeli ali ono što sam čuo je bilo dovoljno da ga ne nabavljam...
Host je slab album..
Možda su ti albumi njihov razvoj i logičan nastavak..ali da imaju onu doom atmosferu i epiku zbog koje su me privukli nemaju..nemaju ni približno i ne znam o čemu pričaš no čito ti neke stvari o doomu nisu jasne, jer novo albumi nemaju nikakvu doom atmosferu, tu ne govorim o glazbi....
I ne volim nove albume ne zbog toga što nisu metal nego zbog toga što su slabi kvalitetom i umjetnošću...
Da su nastavili u istoj kvaliteti ko Tiamat ili LOT i dalje bi ih svi slušali...
Depeche mode je dobar band, jako dobar ako znaš o čemu pričam..
Malo čitaj intervjue i ostalo o njima, oni su se sami odavno odrekli stare faze i razmišljanja...
p.s.
Po tebi smo znači ja, ili bilo tko tko ne voli host i believe , mislim i Sickboy gore "jako odani" fanovi"kultnog benda" a ti si jedan true fan, koji ih sluša od 93.
Jeli mogu dobiti tvoj autogram, pliiiiz
Bez uvrede.
Razočarali su me što nemaju nikakvu galeriju iz stare faze na siteu, isto tako što su ljudi ukinuli fan siteove po netu.
|
|
|
| Back to top |
|
|
Pavao Forum member

Gender:  Joined: 17 Jan 2004 Posts: 2927 Location: North Lorien,Middle-Earth.
|
Posted: Mon Apr 12, 2004 12:29 Post subject: |
|
|
Koje su to stvari o doomu--a za koje ti misliš da meni nisu jasne?
Eto,rekao si da nisi uopće nabavio B.I.N.,a sudiš o njemu...
Po čemu su to P.L.na pustili ideju "being miserabile",a koje ,po tebi,nema na njihova tri zadnja albuma?
Koja je ,po tebi ,razlika između pjesama "Deep","Divided","Joys of the emptiness" i "No celebration",npr...osim da na Deep manjka gitara?
Je li shvaćaš sličnost između "Your hand in mine" i "Two worlds"?
Zar ti zbilja ne misliš da je "Pray nightfall" jedna od najveličanstvenijih njihovih pjesama ?
...ne,neću više o P.L.
Oni su prelijepa tema za razgovor,a da bi naziv topica jednostavno bio "Paradise Lost" i prepucavat se ovako...
|
_________________ Oh ,Jesus,with your love,I´ĺl never be a lonely spirit! |
|
| Back to top |
|
|
Damir O. BLASTBEAT

Age: 31 Gender:  Joined: 25 Feb 2003 Posts: 417 Location: none
|
Posted: Mon Apr 12, 2004 14:24 Post subject: |
|
|
odlican bend iako i za mene ima svoje faze. definitivno najvise cijenim "Draconian times" i "Icon". takodjer smatram "Shades of god" blago precijenjenim albumom.
Sto se tice novijih albuma, decki se kvalitetom vracaju na staru slavu. "Host" mi je poprilicno dosadnjikav, dok prvo sa "B.i.n." (tj. sa genijalnim stvarima tipa "Mouth") dok posebno sa zadnjim albumom koji je vrlo vrlo dobar polako teze sve vecem integriranju gitare i one,za njih, tako karakteristicne turobne lead gitare i melodija, sve vise natrag u zvuk.
Ipak takodjer je istina da se decki vec neko vrijeme pomalo grcevito pokusavaju vratiti na scenu, ali to im izgleda ne ide unatoc vrlo dobrim albumima. sad nakon sto im je opet otisao bubnjar ne znam koliko ce jos gurati dalje.
|
_________________ Yo! Don't be dissin' my niggas, dog! |
|
| Back to top |
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|