|
| Author |
Message |
|
Dragonchild Forum member

Status: Offline
|
Posted: Sat Feb 07, 2009 18:22 Post subject: |
|
|
| STARK wrote: Da pojasnim, dakle, radi se o slijedećem....da, mislio sam na galaktički ekvator, koji će 2012. na zimski solsticij biti poravnan se dužinom zemljine rotacijske osi...dakle radi se o totalnom poravnanju od 0 stupnjeva.. |
Evo crtala sam si ovo jebote, al fkt mi nije jasno kako se ovo može dogodit. Osim ako se os nakosi jaaaaako jako. Buš mi ti nacrtal.
| STARK wrote: Što se precesijskog gibanja tiče - usred tog procesa dolazi do mijenjanja pozicija planeta i zvijezda, dakle konfiguracija sazviježđa u razmaku od par tisuća godina je skroz drugačija, tj. pomaknutija. |
Sve jasno.
| STARK wrote: Kruženje solarnog sustava oko centra naše galaksije se dešava po punom krugu u periodu od tih cca 26.000 godina (dakle po udaljenosti Sunca od centra galaksije), |
Mislim da je ovaj podatak krivi, nemre bit točno nikako. Sunčev sustav je udaljen od centra galaksije oko 26 000 SVJETLOSNIH godina, kaj bi bilo cca 26 puta 10 na 15u kilometara, tako da jednostavnim izračunom pošto znaš radijus i brzinu kruženja od oko 220 km u sekundi dobiješ da Sunčevom Sustavu treba za jedan krug preko 30 MILIJUNA godina
| STARK wrote: a precesijsko gibanje planeta, uključujući i Sunce, dovodi do toga da daje putanju našim sazviježđima, što se očituje različitim poravnanjima u toku godine i na kraju različitim zodijačkim konfiguracijama u određenom dijelu godine.
Sad uzmi u obzir da se nalazimo u doba Ribe, što se zodijačkog znaka tiče i da u solsticiju i ekvinociju svake godine u periodu od 72 godine zodijački znak pomaknut prema Suncu za 1 stupanj. Vraćanje na isti položaj upravo traje tih cca 26.00 godina (360 dana u godini, koliko iznosi solarni kalendar Maya pomnoženo sa 72 = 25.920). Kraj kalendara Maya označava ulazak o novi zodijački znak, odnosno u doba Vodenjaka, iako je to isto tek početak tog procesa koji traje nekoliko stotina godina dok ekvinocij bude u dobu Vodenjaka. |
Da, da, znaš onaj dio iz Kose:
This is the dawning of the age of Aquarius....
Harmony and understanding, sympathy and trust...
Mystic crystal revelation,
And the mind's true liberation..
Bit će da su Rado & Ragni isto bili ufurani u te spike.
| STARK wrote: Stvar je u tome što će 2012. doći upravo do tog rijetkog galaktičkog poravnanja Zemlje prema Suncu i prema ekvatoru galaksije koje za Maye ima veliko simboličko značenje, a što će značiti za nas i hoće li uopće, beats me. Neki istraživači ističu da su zračenja koje uzrokuje supernove i crna rupa u središtu galaksije usmjerena u obliku ravnih linija, dugačkih par desetaka svjetlosnih godina i da to treba uzeti u obzir...hoće li to usred takvog poravnanja utjecati na Zemlju, nemam pojma, nisam se potrudio saznati...
Bit je u tome da je to jedinstven položaj u kojem će se Zemlja naći i više nikad nećemo biti živi da tome svjedočimo. |
Niš bez crtanja.
| STARK wrote: Zanimljivo kako se uspije doći od citata Neila Gaimana do takve teme |
Da, to sam pomislila već prije par postova, al nisam niš spominjala da ne ureknem raspravu. 
|
_________________ Kiss my shiny metal ass!!  |
|
| Back to top |
|
|
Stark The Vault Dweller

Age: 29 Gender:  Joined: 21 Jan 2004 Posts: 5654 Location: Shell Beach
|
Posted: Tue Feb 10, 2009 18:03 Post subject: |
|
|
Vidi vraga, sjetio sam se da nismo gotovi s ovime
Pa da nastavimo u revijalnom tonu.
Daklem, ono za putanju sunca sam se nesvjesno sjebao, uostalom rekao sam ti
U principu, bit svega je u slijedećem. Znam da ti u prvi plan stavljaš znanstvena poimanja, no meni je važnija ono što leži u značenju iza tih znanstvenih poimanja prirode & društva . Pri tom ne zanemarujem znanstve činjenice, ali zanimljivije mi je ono ''onkraj'' znanstvenog. Beyond the visible.
Prvo, da napomenem kako se navodim prema tome da je poredak nebeskih tijela simbolično važan i označava promjene, od drevnih civilizacija koje se bilježile važne događaje po konfiguracijama planeta i sazviježđa, pa do toga da odgovarajuće poklapanje nebeskih tijela zaista utječe na energiju života, na nas kao živa bića i na naš svijet.
Kad govorimo o toj nesretnoj 2012. godini, ono što je bitno je da sve kulminira sa već spomenutiom preklapanjem osi zemljine rotacije koja se poklapa sa duljinom glaktičkog ekvatora i šiba drito prema Sjevernjači, tj. Polarisu. E sad, to je samo položaj nebeskog tijela, bitno je što on znači.
Prema indijskim Vedama i prema tumačenju ''kotača vremena'', mi se nalazimo u doba znanom kao Kali Yuga, čije su glavne odrednice da se radi o dobu ''tame'', dakle čovječanstvo je nesvjesno smisla svojeg postojanja, naša prava bit nam je skrivena i sve je jebeni matrix. To se dešava kada je sjeverni magnetski pol udaljen OD centra galaksije (sjećeš se onog što sam ti govorio o anteni i o hvatanju frekvencija).
Po Vedama, postoje četiri doba, simbolično nazvana zlatno, srebrno, brončano i željezno doba, tj. Satya Yuga, Treta Yuga, Dwarpara Yuga i ovo u kojem smo mi - željezno iliti Kali Yuga. Od početka zlatnog doba je čovječanstvo najbudnije i najsvjesnije - sastojimo se od 3/4 spiritualnog i 1/4 materijalnog. Kroz sva doba se to mijenja dok naša svijest descendira u 3/4 materije i samo 1/4 duhovnog, gdje smo danas. To je doba u kojem živimo zadnjih 5000 godina i sve se to lagano mjenja, kao jedan veliki ciklus. Po Vedskim astrolozima, taj veliki precesijski ciklus se stalno mijenja miljunima godina, kao veliko kolo života i smrti. Neki kažu da kod promjena tih doba, ljudske duše mogu postići transcendetaciju (tj. ''probuditi'' se) i napustiti planet i dostići novu razinu postojanja, ali se to ne mora dogoditi. Po svemu sudeći, 2012. godina je zbog kraja precesijskog ciklusa (tj. početka novog) taj ''početak kraja'', ako uzmeš u obzir svu do sada preslušanu simboliku, od Maya, do ''doomsday'' scenarija, itd. Koliko je to primjenjivo u realnosti, o tome malo kasnije, još na nešto bi se osvrnuo prije...
Dakle, kada je zemljin sjeverni magnetski pol okrenut prema zvijezdi Vega, tj. kada je ona ''naša Sjevernjača'', tada je čovječanstvu otkrivena prava istina i naš identitet, kapacitet mozga nam je povišen i jasno hvatamo vibracije iz središta galaksije, budući da je s.m. pol okrenut PREMA centru galaksije. Evo ti slikica:
No, pod utjecajem Polarisa smo još dosta dugo, tako da nema žurbe. Vega će nam biti sjeverna zvijezda tek za 13.000 godina.
Evo još jedna slika koja predstavlja 12 astroloških doba kroz precesijski ciklus, odnosno veliku solarnu godinu:
Što se tiče detalja cijelog procesa, ovdje je sve lijepo objašnjeno:
http://everything2.com/title/precession%2520of%2520the%2520equinoxes
Da se vratim na ono što 2102. može značiti konkretno u okvirima svijeta u kojem živimo. kao što i sama vidiš - svijet je u banani. kapitalistički sustav je dosegao točku gdje se više ne može održati i počinje gristi sam sebe iznutra. Znaš da sve ima svoj prirodni tijek najviše i najniže točke iliti ''what comes up, must come down'', najobičniji zakon prirodne ravnoteže. A kao što svi znamo, cijeli svijet se lagano približava krizi, koja će postati veća slijedeće godine i na kraju dostići svoj vrhunac 2012. godine kro veliku depresiju recesiju, nestašicu prirodnih resursa, glad, itd. dakle, kao kula od karata, jedna varijabla poteže drugu. Da se osvrnem na istraživanja jednog od najpoznatijih svjetskih futurologa Geralda Celentea (futurolog = politolog koji se bavi predviđanjem odvijanja svjetskih političkih i ekonomskih trendova), koji je predvidio da ćemo do 2102. doživjetio dno dna.
Njegova prognoza izgleda ovako: sadašnja panika zbog financijskog sloma prerasti će u financijsku katastrofu slijedeće godine, a sve će početi u Americi (tj. počelo je). papirnati novac će drastično izgubiti na vrijednosti, na što će države manijakalno štampati još više papirnatog novca, što će samo dovesti do većeg produbljivanja kriza. Velike kompanije će doživjeti potpuni krah radi pohlepe elite, što će dovesti do radikalne promjene društvene i političke strukture. U suštini promjena sustava kakvog znamo. Rezultat gubitka posla i velike nesigurnosti življenja (nestačica pitke vode u prvom planu) će biti sve više nereda i pobune, poput ovih u Grčkoj. Grradovi će pasti u bijedu, što automatski podrazumijeva sve više bolesti, nasilja i općenito depresije. Obrazovni sustav će se potpuno urušiti, jer ljudima neće biti isplativo slati djecu u školu, glavni fokus će biti na čistom preživljavanju. Doći će do najveće neravnopravnosti u podjeli na jako bogate i jako siromašne. Oni najbogatiji će se zatvoriti u svoju mala carstva, ali njihovi životi će biti u opasnosti jer će doći do pokušaja otmica bogatih članova obitelji kako bi se ucjenili i isplatile velike količine novaca otmičarima. I da, Celente savjetuje ljudima da počnu kupovati zlato, jer to je jedina vrijednost koja je konstantna.
Uglavnom, navodi kako je 2012. godina ključna jer će svijet dotaknuti dno depresije krajem te godine i nakon konačnog financijskog i političkog sloma, čovječanstvo će krenuti iznova i doći će do svojevrsne renesanse čovječanstva; društvo temeljeno na skroz novim moralnim, ekonomskim i ideološkim vrijednostima. Kada dođemo do dna, promjenit ćemo stvari, I guess.
Sve se to poklapa sa navodima o proročanstvima o globalnim promjenama na bolje ili gore, te o novom dobu čovječanstva i ja mislim da je ovo najrealniji scenarij, bez nekih bulaženja o smaku svijeta, itd. i možeš povući paralele sa transformacijom čovječanstva i svim predviđanjima Maya, Kineza, Indijaca i ostalih mudrih naroda.
PS - ostao sam ti dužan par slikica precesijskog procesa da si to najlakše predočiš, pa evo:
http://www.redicecreations.com/news/2005/02feb/precession.gif
http://www.lunarplanner.com/Precession.gif
http://www.iacmusic.com/Uploads/75075_-_EquinoxDiagram.JPG
http://www.larspeterson.com/gnosis/images/precession.jpg
http://fusionanomaly.net/precession.gif
|
|
|
| Back to top |
|
|
Dragonchild Forum member

|
Posted: Tue Feb 10, 2009 19:33 Post subject: |
|
|
| STARK wrote: Vidi vraga, sjetio sam se da nismo gotovi s ovime
Pa da nastavimo u revijalnom tonu.
Daklem, ono za putanju sunca sam se nesvjesno sjebao, uostalom rekao sam ti |
Oprošeno ti je, ajde.
| STARK wrote: U principu, bit svega je u slijedećem. Znam da ti u prvi plan stavljaš znanstvena poimanja, no meni je važnija ono što leži u značenju iza tih znanstvenih poimanja prirode & društva . Pri tom ne zanemarujem znanstve činjenice, ali zanimljivije mi je ono ''onkraj'' znanstvenog. Beyond the visible. |
Nema problema, i meni je to sve jako zanimljivo, ali naravno, dok se drži nekih osnovnih činjenica. Zato ne preferiram previše astrologiju jer tu često nadrobe takve gluposti da bude smiješno.
| STARK wrote: Prvo, da napomenem kako se navodim prema tome da je poredak nebeskih tijela simbolično važan i označava promjene, od drevnih civilizacija koje se bilježile važne događaje po konfiguracijama planeta i sazviježđa, pa do toga da odgovarajuće poklapanje nebeskih tijela zaista utječe na energiju života, na nas kao živa bića i na naš svijet. |
U ovo čak i ja vjerujem.
| STARK wrote: Kad govorimo o toj nesretnoj 2012. godini, ono što je bitno je da sve kulminira sa već spomenutiom preklapanjem osi zemljine rotacije koja se poklapa sa duljinom glaktičkog ekvatora i šiba drito prema Sjevernjači, tj. Polarisu. |
Evo, da ne tupim više sama, sad sam išla zvati još par ljudi koji se kuže u ovo bolje od mene da provjerim i potvrdili su ono kaj sam ja govorila. Ovo jednostvno ne može biti istina. Ova slikica će super poslužiti da bolje objasnim zašto.
Dakle ovako, centar galaksije se, gledano sa Zemlje, nalazi drito kroz zvježđe Strijelca, (znači na slikici ovo crno polje skroz lijevo, između Libre i Capricorna) koje se, ko i sva zviježđa zodijaka, nalaze na nebu blizu ekliptike. I to se super na slikici vidi. Ako kroz liniju ekliptike (ekliptika je zapravo ravnina u kojoj kružimo oko Sunca, spominje se kao linija samo kad je projiciramo na nebo, i tada spaja zviježđa zodijaka) položiš ogromnu ravninu, dakle ova horizontalna, dobiješ ravninu galaktičkog diska, u kojoj, više manje, kružimo oko centra galaksije. Odstupanja ima, ali su na toj razini skroz mala, tako da u svrhu ove rasprave možemo reći da kružimo drito po njoj. E sad, pogledaj di je Vega. Kad Zemlja stvarno dođe u položaj da os rotacije bude išla prema njoj, tj, kad sjeverni nebeski pol više ne bude kraj Sjevernjače, nego kraj Vege, i dalje os rotacije neće gledati ni blizu prema centru galaksije. Jer zvijezde u stvarnosti gotovo da ne mijenjaju svoj međusobni položaj, jaaaako jako malo. Njihov se položaj mijenja nama na nebu isključivo prividno, upravo zbog ovog ciklusa. Ali kažem, čak i kad se sjeverni nebeski pol poklopi sa Vegom, os rotacije još uvijek neće biti nigdje blizu ravnine galaktičkog diska, ekvatora, čega god.
I sad sam, buljenjem u ovu sliku
napokon skužila o čemu cijelo vrijeme pričaš. Greška u izražavanju. Dakle, za tih famoznih hrpu tisuća godina, kad SNP bude u Vegi, ako kroz os Zemljine rotacije postaviš RAVNINU OKOMITU na ravninu galaktičkog diska, te dvije ravnine će se sjeći u liniji koja će spajati Zemlju, PROJEKCIJU Vege (kao točka) i središte galaksije, i ta linija je u biti PROJEKCIJA Zemljine osi rotacije na ravninu diska, a ne stvarna os rotacije. Dobro je.
| STARK wrote: E sad, to je samo položaj nebeskog tijela, bitno je što on znači.
Prema indijskim Vedama i prema tumačenju ''kotača vremena'', mi se nalazimo u doba znanom kao Kali Yuga, čije su glavne odrednice da se radi o dobu ''tame'', dakle čovječanstvo je nesvjesno smisla svojeg postojanja, naša prava bit nam je skrivena i sve je jebeni matrix. To se dešava kada je sjeverni magnetski pol udaljen OD centra galaksije (sjećeš se onog što sam ti govorio o anteni i o hvatanju frekvencija).
Po Vedama, postoje četiri doba, simbolično nazvana zlatno, srebrno, brončano i željezno doba, tj. Satya Yuga, Treta Yuga, Dwarpara Yuga i ovo u kojem smo mi - željezno iliti Kali Yuga. Od početka zlatnog doba je čovječanstvo najbudnije i najsvjesnije - sastojimo se od 3/4 spiritualnog i 1/4 materijalnog. Kroz sva doba se to mijenja dok naša svijest descendira u 3/4 materije i samo 1/4 duhovnog, gdje smo danas. To je doba u kojem živimo zadnjih 5000 godina i sve se to lagano mjenja, kao jedan veliki ciklus. Po Vedskim astrolozima, taj veliki precesijski ciklus se stalno mijenja miljunima godina, kao veliko kolo života i smrti. Neki kažu da kod promjena tih doba, ljudske duše mogu postići transcendetaciju (tj. ''probuditi'' se) i napustiti planet i dostići novu razinu postojanja, ali se to ne mora dogoditi. Po svemu sudeći, 2012. godina je zbog kraja precesijskog ciklusa (tj. početka novog) taj ''početak kraja'', ako uzmeš u obzir svu do sada preslušanu simboliku, od Maya, do ''doomsday'' scenarija, itd. Koliko je to primjenjivo u realnosti, o tome malo kasnije, još na nešto bi se osvrnuo prije... |
Čitala sam o ovome, jako zanimljivo.
| STARK wrote: Dakle, kada je zemljin sjeverni magnetski pol okrenut prema zvijezdi Vega, tj. kada je ona ''naša Sjevernjača'', tada je čovječanstvu otkrivena prava istina i naš identitet, kapacitet mozga nam je povišen i jasno hvatamo vibracije iz središta galaksije, budući da je s.m. pol okrenut PREMA centru galaksije.
No, pod utjecajem Polarisa smo još dosta dugo, tako da nema žurbe. Vega će nam biti sjeverna zvijezda tek za 13.000 godina. |
Okej, sad kad sam napokon skužila cijelu priču, moram te samo ovdje malo ispraviti. Dakle, ovo se ne bi smjelo odnostit na sjeverni magnetski pol, nego na sjeverni nebeski pol, dakle projekciju geografskog pola prema gore. Magnetski i geografski polovi se ne poklapaju, i to sam već pisala ako se ne varam, magnetski polovi su lokacijski dosta nestabilni, i uopće nije sigurno da će, kad nam Vega bude "nova sjevernjača", sjev. magn. pol biti usmjeren prema njoj.
Aaaaa, ovo ću morat pročitati malo kasnije.
| STARK wrote: Da se vratim na ono što 2102. može značiti konkretno u okvirima svijeta u kojem živimo. kao što i sama vidiš - svijet je u banani. kapitalistički sustav je dosegao točku gdje se više ne može održati i počinje gristi sam sebe iznutra. Znaš da sve ima svoj prirodni tijek najviše i najniže točke iliti ''what comes up, must come down'', najobičniji zakon prirodne ravnoteže. A kao što svi znamo, cijeli svijet se lagano približava krizi, koja će postati veća slijedeće godine i na kraju dostići svoj vrhunac 2012. godine kro veliku depresiju recesiju, nestašicu prirodnih resursa, glad, itd. dakle, kao kula od karata, jedna varijabla poteže drugu. Da se osvrnem na istraživanja jednog od najpoznatijih svjetskih futurologa Geralda Celentea (futurolog = politolog koji se bavi predviđanjem odvijanja svjetskih političkih i ekonomskih trendova), koji je predvidio da ćemo do 2102. doživjetio dno dna.
Njegova prognoza izgleda ovako: sadašnja panika zbog financijskog sloma prerasti će u financijsku katastrofu slijedeće godine, a sve će početi u Americi (tj. počelo je). papirnati novac će drastično izgubiti na vrijednosti, na što će države manijakalno štampati još više papirnatog novca, što će samo dovesti do većeg produbljivanja kriza. Velike kompanije će doživjeti potpuni krah radi pohlepe elite, što će dovesti do radikalne promjene društvene i političke strukture. U suštini promjena sustava kakvog znamo. Rezultat gubitka posla i velike nesigurnosti življenja (nestačica pitke vode u prvom planu) će biti sve više nereda i pobune, poput ovih u Grčkoj. Grradovi će pasti u bijedu, što automatski podrazumijeva sve više bolesti, nasilja i općenito depresije. Obrazovni sustav će se potpuno urušiti, jer ljudima neće biti isplativo slati djecu u školu, glavni fokus će biti na čistom preživljavanju. Doći će do najveće neravnopravnosti u podjeli na jako bogate i jako siromašne. Oni najbogatiji će se zatvoriti u svoju mala carstva, ali njihovi životi će biti u opasnosti jer će doći do pokušaja otmica bogatih članova obitelji kako bi se ucjenili i isplatile velike količine novaca otmičarima. I da, Celente savjetuje ljudima da počnu kupovati zlato, jer to je jedina vrijednost koja je konstantna.
Uglavnom, navodi kako je 2012. godina ključna jer će svijet dotaknuti dno depresije krajem te godine i nakon konačnog financijskog i političkog sloma, čovječanstvo će krenuti iznova i doći će do svojevrsne renesanse čovječanstva; društvo temeljeno na skroz novim moralnim, ekonomskim i ideološkim vrijednostima. Kada dođemo do dna, promjenit ćemo stvari, I guess.
Sve se to poklapa sa navodima o proročanstvima o globalnim promjenama na bolje ili gore, te o novom dobu čovječanstva i ja mislim da je ovo najrealniji scenarij, bez nekih bulaženja o smaku svijeta, itd. i možeš povući paralele sa transformacijom čovječanstva i svim predviđanjima Maya, Kineza, Indijaca i ostalih mudrih naroda. |
Ovo je sve vrlo lako moguće, da. Iako i dalje nekako teško vjerujem da Zemljin magnetski pol ima ikakve veze s tim. Još okej, ajd ako i ima veze ova stvar da će projekcija Zemljine osi rotacije spajati Zemlju, Vegu i centar galaksije, to može. Ali magnetski polovi kroz cijelu geološku prošlost nisu pokazali ama baš nikakvu pravilnost u ponašanju i promjene su im jako hirovite, tako da ni bilo kakva proročanstva u vezi s njima ne mogu shvatiti ozbiiljno.
Ma jasno mi je bilo sve, ali tnx enivej. Ona gore je bila presudna da skužim oko čega se zapravo ne kužimo.
Nastavit ćemo raspravu detaljnije, nemam sad vremena pisati sve kaj sam htjela. Aaaaaaa. 
|
_________________ Kiss my shiny metal ass!!  |
|
| Back to top |
|
|
Senchan Torpeist Forum member

Age: 26 Gender:  Joined: 29 May 2006 Posts: 3765 Location: WARaždin
|
Posted: Wed Feb 11, 2009 0:12 Post subject: |
|
|
Jadni modovi.
|
_________________ >:€ |
|
| Back to top |
|
|
Senchan Torpeist Forum member

Age: 26 Gender:  Joined: 29 May 2006 Posts: 3765 Location: WARaždin
|
Posted: Wed Mar 25, 2009 14:43 Post subject: |
|
|
Roll on, thou deep and dark blue ocean-roll!
Ten thousand fleets sweep over thee in vain;
Man marks the earth with ruin-his control
Stops with the shore ;-upon the watery plain
The wrecks are all thy deed, nor doth remain
A shadow of man's ravage, save his own,
When for a moment, like a drop of rain,
He sinks into thy depths with bubbling groan,
Without a grave, unknell'd, uncoffin'd, and unknown.
|
_________________ >:€ |
|
| Back to top |
|
|
ex_president Forum member
|
Posted: Fri May 15, 2009 15:55 Post subject: |
|
|
Home is where the heart is...but the stars are made of latinum
|
|
|
| Back to top |
|
|
Panurg normalan

Age: 23 Gender:  Joined: 24 Apr 2005 Posts: 2435 Location: Zagreb
|
Posted: Thu May 21, 2009 18:34 Post subject: |
|
|
Lock dok ne očistim(o) ovo. starče i dragica, vrag vas odnio, ali kad pročitam sve ove stvari, splitat ću vam to negdje.
|
_________________ Liefde Vrijheid Vriendschap Leven |
|
| Back to top |
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|