Forum
¤  Cmar-net.org Forum Index
¤  View posts since last visit
¤  View your posts
¤  View unanswered posts
Cmar-net.org
Prvi hrvatski metal e-zine
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Stephen King
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Post new topic   Reply to topic    Cmar-net.org Forum Index -> Knjizevnost View previous topic :: View next topic  
Stephen King
Author Message
Pakaa
Forum member

Status: Offline

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 2:42    Post subject: Reply with quote

Pročita sam jedino Ono i moram reć da ne znam kad sam se zadnji put oduševia nekom knjigom tako. Tako je ispalo vjerojatno zato jer Ono nije horor kako sam isprva mislio, prije početka čitanja knjige. Ono je priča o sedmero djece i neraskidnom prijateljstvu. Ti neki strašni motivi odlično pridonose atmosferi cijele knjige i općenito mi je to super.
Primjetih da mu stil pisanja nije isti kroz cijelu knjigu, već varira, te su mi također odični oni preskoci između radnje u 50ima i 80ima.
Jedino eto, na kraju ima par nelogičnosti, ali znam da kad sam završio čitat knjigu da sam osta baš ono "paf". Stvarno odlična knjiga, preporuka svakome!

Evo sad čitam Snovolovku, blizu sam kraja prve knjige, za sada je odlična Wink

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Novembre
Forum member

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 18:25    Post subject: Reply with quote

Obožavala sam Kinga još u srednjoj. Čitala sam Vreću kostiju, Isijavanje, Očajavanje, Nesanicu, Rose Madder, Potrebne stvari, Tamnu polovicu itd. Potrebne stvari su mi najdraže, osobito način na koji opisuje ljude i njihove osobnosti i opsesije.
Sada čitam Ono i odlična mi je knjiga. Ne preporučujem ljudima koji se boje klaunova. Ja ih se nikad nisam bojala, ali da mi se sad pojavi jedan s narančastim coflima ne bi mi bilo svejedno. Smile

Forum member

Status: Online

PostPosted: Sun Feb 07, 2010 12:01    Post subject: Reply with quote

Novembre wrote:

Obožavala sam Kinga još u srednjoj. Čitala sam Vreću kostiju, Isijavanje, Očajavanje, Nesanicu, Rose Madder, Potrebne stvari, Tamnu polovicu itd. Potrebne stvari su mi najdraže, osobito način na koji opisuje ljude i njihove osobnosti i opsesije.
Sada čitam Ono i odlična mi je knjiga. Ne preporučujem ljudima koji se boje klaunova. Ja ih se nikad nisam bojala, ali da mi se sad pojavi jedan s narančastim coflima ne bi mi bilo svejedno. Smile

A c'mon, grow up. Rolling Eyes

Kako me nerviraju ljudi koji su u dvadesetim godinama, procitaju It i onda seru kako su se sada poceli bojati klaunova. Daj get a life.

Back to top View user's profile Send private message
Novembre
Forum member

PostPosted: Sun Feb 07, 2010 14:35    Post subject: Reply with quote

@ Slovencek

I have a life, so that you know!
Podsjetilo bi me na knjigu dok su dojmovi još svježi, samo to, a smješko znači da se zezam. Dakle, hvala na savjetu, odrast ću prvom prilikom. Razz

Forum member

PostPosted: Mon Feb 08, 2010 21:52    Post subject: Reply with quote

Ja sam upravo na polovici knjige "Tamna polovica". Zanimljivo! Very Happy

Pakaa
Forum member

PostPosted: Fri Jul 09, 2010 16:08    Post subject: Reply with quote

Vjerojatno znate, al eto... U pripremi je prvi od sedam djelova kingovog serijala Kula Tmine. Nadan se samo da će to brzo izać...

http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=12&id=134237

A druga stvar, jel iko od vas čita ovo?

http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=645&id=131637

Ovo je strip i zapravo je isto serijal od ne znam točno koliko dijelova. Zapravo je to prolog knjigama i radnja se dešava prije prve knjige. King nije pisa scenarij, al je nadgleda projekt i njegov razvoj.
Ja sam prolista prve dvi knjige i izgleda dosta dobro..

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
valdemar
Forum member

PostPosted: Fri Jul 09, 2010 22:15    Post subject: Reply with quote

Ja sam našao sve dijelove mračnog tornja, doduše na srpskom al ne smeta, cijena je prihvatljiva.

Back to top View user's profile Send private message Yahoo Messenger
A Slight Tolchock
Forum member

PostPosted: Fri Jul 09, 2010 23:12    Post subject: Reply with quote

Pročitah cijeli Dark Tower serijal. Ima na engleskom za kupit u Algoritmu i u Profiu. Svaka knjiga po cca 50 kn.

Odličan je serijal, ogromna epska priča, zanimljivi likovi i tak... Neke su stvari na samom kraju možda pomalo antiklimaktične pa time i razočaravajuće (al možda je to samo moj dojam), ali sve u svemu - preporuka. Svakako pročitati Very Happy

Lijepo da će Algoritam napokon ponudit hrvatsko izdanje prve knjige, bilo je i vrijeme...

Forum member

PostPosted: Sun Aug 07, 2011 12:34    Post subject: Reply with quote

A Slight Tolchock wrote:

Lijepo da će Algoritam napokon ponudit hrvatsko izdanje prve knjige, bilo je i vrijeme...

I idalje ga odgađaju... Trenutno zadnja vijest oko toga je da će izać oko interlibera, al ko to zna.

Rebel son
Forum member

PostPosted: Tue Mar 06, 2012 21:57    Post subject: Reply with quote

dragi moj Stephen King.
Hvala ti na nocnim morama.

“May be she’ll learn something about what death really is, which is where the pain stops and the good memories begin. Not the end of life but the end of pain.”

In Love

Back to top View user's profile Send private message MSN Messenger
A Slight Tolchock
Forum member

PostPosted: Tue Mar 06, 2012 23:16    Post subject: Reply with quote

Uf, nova knjiga, 11/22/63, je rasturačina totalna.

Forum member

PostPosted: Fri Jun 01, 2012 12:58    Post subject: Reply with quote

Kinga sam kao mlađi gutao, iako i danas volim tu i tamo pročitati neko njegovo djelo.

Isto tako, braniti ću ga do posljednjeg daha, ali smatram da je on eventualno stupanj ili dva iznad šunda, koliko god imao dobre teme i hiperaktivnu maštu. Jebi ga, nije da se iskazao stilom pisanja.

Pakaa
Forum member

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 21:05    Post subject: Reply with quote

A Slight Tolchock wrote:

Uf, nova knjiga, 11/22/63, je rasturačina totalna.

Kupija je nekidan u Algoritma, al je na čekanju pošto trenutno čitan Dolores Clairborne. Zadnje šta sam od njega pročita je kolekcija kratkih priča Godišnja Doba i preporučan svima. Od četiri priče samo jedna je horor, a ostale su prizemnije i sve tri su adaptirane u filmove: The Shawshank Redemption, Stand By Me i Apt Pupil. Iskreno ne znan koja mi je najbolja Smile

valdemar
Forum member

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 21:08    Post subject: Reply with quote

Baš sam neki dan kupio Rose Madder ali morat će pričekat dok ne prođu jesenski rokovi.

Back to top View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Citadel
Forum member

PostPosted: Wed Feb 13, 2013 20:34    Post subject: Reply with quote

Kinga sam čitao još u osnovnoj školi i prva knjiga mi je bila Očajavanje s kojom sam bio oduševljen, svidio mi se taj bogati stil pisanja u kojem ubaci elemente nadnaravnoga i psihološkoga sa mnogim referencama na druge pisce i glazbu. Onda sam kasnije čitao daljnje prevedene knjige, odgledao mnoge ekranizacije koje su tad bile dostupne u videotekama.

Gledano danas King je i dalje dobra, pomalo razvodnjen i piše po istom šablonu, tako da je postao pomalo dosadan i predvidljiv. Posljednja Duma Key me i nije oduševila, počeo sam je čitati s nostalgijom, no i nakon 100 strana me nije uhvatila. Nekako je statična i ima puno praznog hoda.

Njegova Bag of Bones je po meni najbolje i najzrelije djelo (film je totalni promašaj), prepuno detalja, psihološkog razrađivanja likova, dijelova nadnaravnog i emocionalni ton koji je prisutan kroz cijelu knjigu. Dodao bi i da Herčevi u Atlantidi imaju tu emotivnu crtu, kao i Rose Madder.

Post new topic   Reply to topic

Share |
   Cmar-net.org Forum Index -> Knjizevnost All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Page 11 of 11

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Galaxian Theme 1.0.2 by Twisted Galaxy